Ültetési, átültetési tanácsok, tippek, virágföldHasznos virágföld tanácsok és tippek ültetéshez

Növényeink akkor díszítenek szépen, ha igényeiket megpróbáljuk a legjobban kielégíteni. Melyek ezek? A víz, a levegő és a páratartalom, a tápanyagok, az átültetés, a hőmérséklet és a fény. A fejlődés garanciája: átültetés megfelelő időben – jó minőségű virágfölddel. Milyen a jó virágföld?
Tovább olvasom

 

 

Orchideaföld összetétele, használata, orchidea tápoldatOrchideaföld, orchideák átültetése és gondozása, orchidea tápoldat

Mivel a legtöbb orchidea fán él ezért az ültetőközegnek ezt a körülményt szükséges utánoznia. Ültetéskor az  orchideaföldet gondosan kell megválasztani, tápoldatozáskor a tápanyagok arányát megfelelően kell pótolni mivel a felhalmozódó tápsókra az összes fán élő orchidea érzékeny.
Tovább olvasom

 

Komposztált marhatrágya  hogyan használjam? Hasznos tippekÉrett komposztált marhatrágya – felhasználási tanácsok, tippek

Milyen kültéri növényekhez jó a komposztált marhatrágya? Mindegyikhez! Talajjavításra és tápanyag-utánpótlásra is kiváló! A komposztált marhatrágya nagyon jól használható és nehezebben lehet “túladagolni”, azaz a növényeket kiégetni.
Tovább olvasom

 

 

Virágföld ph értéke, növényeim ph igényeMit jelent a virágföld pH jelölése?

A virágföld vásárláskor figyeljünk oda a pH értékre is. Kertészeti termelésben főként a talaj kémhatását fejezzük ki pH-ban mivel minden talaj kémhatása mérhető pH skálán. Éppen ezért ajánlott odafigyelni a virágföldek hátoldalán feltüntetett pH értékre, és utánajárni a növényfajták igényére, így növényünk fejlődése varászlatos és megfelelő lesz. De nekem milyen virágföldre van szükségem? Tovább olvasom

 

 

Tápanyagok, mikroelemekMit jelentenek a piktogram jelölések a csomagoláson?

Csomagolóanyagainkon külön piktogrammal jelöljük vásárlóink számára a fontos beltartalmi vagy extra anyagokat, amellyel a termékek specifikussá válnak. Melyek ezek és mit jelentenek?
Tovább olvasom

 

 

Tápanyagok, mikroelemekMuskátliföld, muskátli ültetés, gondozás

A muskátli a legkedveltebb erkélynövény, de nagyon fontos a megfelelő és folyamatos gondozás, tápanyag pótlás, mivel a tövek sok lombozatot és virágot fejlesztenek, sok vizet és tápanyagot fogyasztanak.
Tovább olvasom