FLORIMO Orchideaföld

Orchidea föld – Orchideák átültetése

Mivel a legtöbb orchidea fán él ezért az ültetőközegnek ezt a körülményt szükséges utánoznia. Soha ne ültessük sima virágföldbe az orchideákat, mert léggyökereik megfulladnak, erre a célra speciális FLORIMO® orchidea ültető közeget vásároljunk. Közkedvelt orchideaföldünk durva rostos tőzegből, fenyőkéregből és kókuszrostból áll. A kéreg szerkezeti stabilitásának érdekében mindehhez ásványi komponenseket (perlit, PG-MIX műtrágya) keverünk.
Az orchidea föld tápanyagokat nagyon kis mértékben tartalmaz, mivel felhalmozódó tápsókra az összes fán élő orchidea érzékeny. A későbbi esetleges felhalmozódás elkerülése érdekében kéthavonta tíz percre állítsuk langyos vízbe a virág kosarát, hogy a felesleges tápanyagok kimosódhassanak.

Ültetőedénynek legideálisabbak az átlátszó, műanyag orchideacserepek, melyek nagyon jól mutatnak hiszen kívülről látjuk a gyökereket és a cserépben a víz jelenlétét, mennyiségét is ellenőrizni tudjuk. A fekete cserepeket mindenképp mellőzzük mert azt a Nap könnyen felmelegíti, ami nem tesz jót az orchideák gyökereinek.

FLORIMO Orchidea virágföld, orchideaföld

FLORIMO® Orchidea és Anthurrium Virágföld
(pH 4,8 – 5,5)

Orchideaföldünk kiváló minőségét a legkiválóbb alapanyagoknak köszönheti. Az orchideák által kedvelt laza szerkezet a válogatott vörös-fenyőkéreg, perlit és kókuszrost adja. Hosszan tartó tápanyagot a rostos tőzeg és PG-Mix biztosít biztosítja az orchideaföldben.

Felhasználható: Orchidea, Anthurium, Broméliafélék számára.

Alapanyagok: PinDekor fenyőkéreg, kókuszrost, rostos Shagnum tőzeg, perlit, PG-Mix műtrágya

Tartalom
Egységcsomag
3 liter
540 db/raklap
(54 x 10)

 

Orchideák gondozása

Viszonylag vízigényes, az ültető közege mindig legyen nyirkosabb, de soha ne álljon alatta víz.  A virág világos, de tűző naptól védett helyet szeret, ez egy ablak közeli asztal, vagy keleti – nyugati ablakpárkány lehet. Nappal 19-26, éjjel 15-17 C°-ot szeretnek 50-70% pára mellett. Ez megegyezik szobahőmérsékletünkkel, rendszeres párásítás (permetezés) mellett.

Virágát évente hozza mindig a növekvő új hajtáson. A növény egészséges fejlődése és színpompás virágzása érdekében tápoldatozást ajánlunk – télen 3-4 hetente, nyáron 1-2 hetente. A virágzás szempontjából a leglényegesebb periódus a nyugalmi időszak. Ilyenkor a növényt nagyon óvatosan öntözzük. Mivel ez a bimbóképződés elengedhetetlen feltétele, fontos tudnunk, melyik orchideának mikor van szüksége nyugalomra. A földi orchideáknak, mint például a vénuszpapucsnak vagy a csónakorchidea hibrideknek nincs kifejezett nyugalmi időszakuk. Ezeket egész évben egyenletesen nyirkosán kell tartanunk, a virágzási időszakban pedig többet öntöznünk. A három legsötétebb hónapban takarékoskodjunk az öntözővízzel, de a növényeket soha ne hagyjuk teljesen kiszáradni. Más orchideákat – például a Calanthe- vagy egyes Dendrobium-fajokat – ezzel szemben annyira szárazon kell tartanunk, hogy nedvességnek szinte nyoma se maradjon a cserépben, illetve a földben.

 

 

FLORIMO Orchidea Tápoldat

FLORIMO® Orchidea tápoldat

Felhasználható: Speciális tápoldat orchideák, anthuriumok, broméliafélék számára. Az egyenletes tápanyagfelvétellel a növények erőteljesek lesznek, díszítenek zöldjükkel és virágukkal. Javasolt kéthetente egyszer kis mennyiségben adagolni az öntözővízhez. Itt is kevesebb a több elmélet a helyes!

N: 4,0%, P2O5: 5,0%, K2O: 6,0% + vas, + mikroelemek

Tartalom
Egységcsomag
250 ml
21 db/csomag

 

 

FLORIMO Orchidea Táprúd

FLORIMO® Orchidea táprúd

Speciális táprúd orchideák, anthuriumok, broméliafélék, bonsai növények számára. Az egyenletes tápanyagfelvétellel a növények erőteljesek lesznek, díszítenek zöldjükkel és virágukkal.

EK mátrágya- NPK: 9-7-8 (2MgO), N: 9,2%, P2O5: 7%, K2O: 7,8%

A tápanyagok összekötését eredeti GUANO szolgálja.

Felhasználás: Törje ketté a táprudat és dugja be a táprudat teljesen a földbe a növény és az edény fala közé, majd a növény igénye szerint öntözze. November és február hónapok között az adagot csökkentse felére.

Adagolás
Cserép átmérő 12 cm 15 cm 18 cm
Táprudak száma 1/2 db 1 db 1,5 db

 

 

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel a friss tartalom figyelőre, blogértesítőre!

Facebook megosztás Google+ megosztás Gyors hírlevél feliratkozás